Vulin: Srbija se na migrantskoj ruti najuspešnije bori protiv krijumčarenja ljudi

Da je Srbija zemlja koja se na migrantskoj ruti najuspešnije bori protiv krijumčarenja ljudi, kao i da Ministarsvo unutrušnjih poslova ulaže napore kako bi se migranti sklonili sa ulica i smestili u prihvatne centra gde im je sve obezbeđeno, rekao je pred poslanicima Skupštine ministar Aleksandar Vulin. On je naglasio i da je saradnja sa Severnom Makedonijom važna u borbi protiv krijumčarenja migranata.

Kako je obrazložio, saradnja sa susedima je način da se još ozbiljnije i efikasnije zaštite granice, država i način života.

Svakog čoveka na našoj teritoriji štiti zakon i međunarodno pravo, ali pod uslovom da on poštuje zakon i međunardno pravo. Ne može Srbija da postane parking za migrante, država u koju će ulaziti i izlaziti ko hoće, a vreme na našoj teritoriji provoditi kako hoće. To država Srbija ne može da dozvoli i nije dozvolila – rekao je Vulin.

On je dodao da će država učiniti sve da se naš način života ne poremeti, ali da migrantska kriza koja je počela 2015. godine neće ni prestati.

Dokle god su ovakvi ekonomsko-politički odnosi u svetu, dokle god Evropska unija nije u stanju da formuliše zajedničku politiku kada su migranti u pitanju, dokle god velike i moćne zemlje ne budu uspele da postignu zajednički stav po pitanju migrantske krize ona će se nastaviti – dodao je Vulin.

Related posts

Obilazak lokacije budućeg akva parka i naselja Nikola Tesla

Administrator

OBRAĆANJE VUČIĆA NA SEDNICI SAVETA BEZBEDNOSTI: “Pokazujete nepoštovanje prema Srbiji”

Administrator

Danas je Dan žena

Administrator