Vučić u Gadžinom Hanu: Razvoj privrede i otvaranje radnih mesta prioriteti

zgradnja saobraćajnica, otvaranje novih radnih mesta kao i razvoj opština na jugu Srbije biće prioriteti na kojima će se raditi u narednom periodu, rekao je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić u Gadžin Hanu.

Ulaganje u industrijsku zonu kako bi se privukao što veći broj investitora, razvoj turizma, izgradnja vodovodne i kanalizacione mreže bile su tema razgovora, dodao je predsednik opštine Gadžin Han, Milisav Filipović.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se sastao u Gadžinom Hanu sa gradonačelnicom Niša Draganom Sotirovski i predsednicima svih opština Nišavskog okruga. Građanima koji su ga dočekali ispred Doma kulture u toj opštini poručio da je to sastanak koji se tiče njihove budućnost i da će u naredne dve godine u tom kraju biti urađeno više nego u prethodnih 20. Ispred Doma kulture okupio se veliki broj meštana, a Vučić ih je zamolio da se raziđu, kako bi čuvali zdravlje i pozvao je još jednom sve građane da se vakcinišu.

Najavio je da će mnogo biti uloženo u obnovu puteva, jer to mnogo znači u opštinama sa velikim brojem sela i zaselaka.

Što se tiče opštine Gadžin Han, prioritet je razvoj privrede, turizma i izgradnja industijske zone za dovođenje novih investitora kako bi se otvorila nova radna mesta, jer u privredi trenutno ima 200 radnih mesta. Prvo će se raditi na izgradnji industrijske zone koja će se nalaziti na ulazu u Gadžin Han, ispred bivše fabrike ,,Zateks”.

Putna infrastruktura je dodaje predsednik u dobrom stanju, ali je potrebno uraditi saobraćajnice do dva sela- Jagličje i da se spoji put od Duge Poljane do Miljkovca. Ovo je prva poseta nekog predsednika Republike Srbije opštini Gadžin Han.

Related posts

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić proslavlja danas rođendan

Administrator

Čestitka predsednika Skupštine grada Niša Bobana Džunića za Dan državnosti

Administrator

EU

Administrator