Vojna bolnica Niš ponovo u kovid sistemu


Vojna bolnica Niš od danas je ponovo ušla u kovid sistem i sa 86 ležajeva, od čega je 46 kiseoničnih mesta, u njoj je sve spremno za prijem kovid pacijenata.
 
 „Želim da se zahvalim našim vojnim lekarima i medicinskom osoblju koji su uspeli da u najkraćem mogućem roku pripreme sve za prijem kovid pacijenata. Uveren sam da će kao i uvek dati sve od sebe da oboleli dobiju kvalitetnu lekarsku negu i da se što pre oporave i vrate svojim kućama“, rekao je potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović.
 
 S obzirom da su kapaciteti u bolnicama na jugu Srbije gotovo na izdisaju, niški Krizni štab uputio je molbu Ministarstvu odbrane za vraćanje Vojne bolnice Niš u kovid sistem.
 
 U Nišu je na današnji dan registrovano 285 novozaraženih, a zbog teške epidemiološke situacija u ovom gradu pripadnici vojnog zdravstva ponovo će priteći u pomoć kolegama iz civilnog zdravstva.   
 
 Vojna bolnica u Nišu inače je bila prethodno u kovid sistemu od početka decembra do početka februara i u tom periodu kroz nju je prošlo oko 150 pacijenata.

Related posts

Niš: Niža cena grejanja na januarskim računima

Administrator

Niš obezbedio 800 paketa pomoći za ugrožene u Beloj Palanci

Administrator

BRNABIĆ u oesti Nišu: prva godišnjica rada niškog Naučno-tehnološkog parka

Administrator