U planu rušenje nadvožnjaka Ančiki zbog izgradnje kružnog toka

Leskovačko Javno preduzeće Urbanizam i izgradnja rapisalo je javnu nabavku za izradu projekta za rušenje postojećeg nadvožnjaka Ančiki i izradu novog projekta, koji bi sadržao izradu kružnog toka i olakšao svim vozačima prolaz na ovoj raskrsnici, s obzirom da se ukrštaju dva državna puta. Vrednost celokupnog projekta trebalo bi da košta milion dinara.

Ilustracija (Foto: Shimon Bar/shutterstock.com )

Rušenje nadvožnjaka koji je nebezbedan u planu je bilo i za prošlu godinu, ali nije bilo niti jednog predloženog projekta, što je neophodno da bi se rušenje uopšte i započelo. Takođe, kažu nadležni, neophodno je nabaviti i svu propratnu dokumentaciju.

Prošle godine je ovo rušenje već bilo u planu javnih nabavki, ali s obzirom da nije bilo predloženih projekata, primorani smo bili da pokušamo da rešimo ovaj nadvožnjak ove godine. To će zahtevati svu neophodnu dokumentaciju, ali i idejno rešenje, pa zatim rešavanje imovinskih odnosa – rekli su u Direkciji.

U ceo projekat biće uključeni i JP Putevi Srbije, s obzirom na to da je reč o projektu koji zahteva idejno rešenje za izradu kružnog toka, kažu u Direkciji, ali i vrednost investicije koja nije mala.

Kružni tok će biti urađen jer se ukrštaju dva državna puta, a tako ćemo i povećati sigurnost u saobraćaju. Investicija nije mala, tako da ćemo uz pomoć Puteva Srbije, nadamo se, uspeti da u neko dogledno vreme uspešno završimo ovaj projekat – dodali su iz Direkcije.

Rok za izradu celokupnog plana je 31. mart.

Related posts

Danas počinje prijava za prvih 16.000 dinara

Administrator

NSZ: Sutra isplata posebne nakande

Administrator

Sutra podela venčića i zvončića najmlađima

Administrator