U KC Niš 305 pacijenata

U Covid objektima Kliničkog Centra Niš hospitalizovano je ukupno 305 pacijenata. Kod 253 pacijenta je potvrđeno prisustvo virusa Covid-19.Od ukupnog broja hospitalizovanih, potvrđenih pacijenata, 14 je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju i nalazi se u jako teškom opštem stanju.Svi pacijenti su pod 24 – časovnim nadzorom i detaljnim monitoringom životnih funkcija od strane lekara i medicinskog osoblja niškog Кliničkog centra.

Njihov klinički status se procenjuje iz minuta u minut, a terapijske mere preduzimaju u odnosu na terapijski odgovor.Nažalost, uprkos svim naporima lekara niškog Кliničkog centra, 5 pacijenata, sa potvrđenim virusom Covid -19, je preminulo.

U ZC Lekovac u Covid bolnici, trenutno je hospitalizovano 150 pacijenata. Кod 107 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa Covid-19.U 4 Covid bolnice u ZC Vranje, ukupno je hospitalizovano 163 pacijenta. Kod 153 pacijenta je potvrđeno prisustvo virusa.Među hospitalizovanim pacijentima, nema dece zeražene virusom Covid -19.

Nažalost, uprkos svim naporima lekara ZC Vranje, 1 pacijent, sa potvrđenim virusom Covid -19, je preminuo.

Related posts

Čestitka gradonačelnice Niša povodom gradske slave

Administrator

Vujović u Nišu: Za bolji kvalitet vazduha ulažemo 15,6 miliona dinara

Administrator

Biblioteka u Leskovcu poziva građane da doniraju knjige za Odeljenje pedijatrije

Administrator