U KC Niš 305 pacijenata

U Covid objektima Kliničkog Centra Niš hospitalizovano je ukupno 305 pacijenata. Kod 253 pacijenta je potvrđeno prisustvo virusa Covid-19.Od ukupnog broja hospitalizovanih, potvrđenih pacijenata, 14 je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju i nalazi se u jako teškom opštem stanju.Svi pacijenti su pod 24 – časovnim nadzorom i detaljnim monitoringom životnih funkcija od strane lekara i medicinskog osoblja niškog Кliničkog centra.

Njihov klinički status se procenjuje iz minuta u minut, a terapijske mere preduzimaju u odnosu na terapijski odgovor.Nažalost, uprkos svim naporima lekara niškog Кliničkog centra, 5 pacijenata, sa potvrđenim virusom Covid -19, je preminulo.

U ZC Lekovac u Covid bolnici, trenutno je hospitalizovano 150 pacijenata. Кod 107 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa Covid-19.U 4 Covid bolnice u ZC Vranje, ukupno je hospitalizovano 163 pacijenta. Kod 153 pacijenta je potvrđeno prisustvo virusa.Među hospitalizovanim pacijentima, nema dece zeražene virusom Covid -19.

Nažalost, uprkos svim naporima lekara ZC Vranje, 1 pacijent, sa potvrđenim virusom Covid -19, je preminuo.

Related posts

Još 72 obolelih od kovida u Nišu, 6 u Leskovcu, u Vranju na lečenju 107 pacijenata

Administrator

U Jablaničkom okrugu 13 novoobolelih

Administrator

Još 54 pozitivnih na kovid u Nišu, 50 u Vranju, jedan u Leskovcu

Administrator