U KC Niš 234 pacijenta

U Covid objektima Kliničkog Centra Niš hospitalizovan je ukupno 231 pacijent. Kod 201 pacijenta je potvrđeno prisustvo virusa Covid-19.

Od ukupnog broja hospitalizovanih, potvrđenih pacijenata, 7 je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju i nalazi se u jako teškom opštem stanju.

Svi pacijenti su pod 24 – časovnim nadzorom i detaljnim monitoringom životnih funkcija od strane lekara i medicinskog osoblja niškog Кliničkog centra.Njihov klinički status se procenjuje iz minuta u minut, a terapijske mere preduzimaju u odnosu na terapijski odgovor.

Nažalost, uprkos svim naporima lekara niškog Кliničkog centra, 4 pacijenta, sa potvrđenim virusom Covid -19, je preminulo.

U ZC Lekovac u Covid bolnici, trenutno je hospitalizovano 122 pacijenta. Кod 98 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa Covid-19.Nažalost, uprkos svim naporima lekara ZC Leskovac, 2 pacijenta, sa potvrđenim virusom Covid -19, je preminulo.

U 4 Covid bolnice u ZC Vranje, ukupno je hospitalizovano 78 pacijenata. Kod 70 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa.Među hospitalizovanim pacijentima, nema dece zeražene virusom Covid -19.Nažalost, uprkos svim naporima lekara ZC Vranje, 2 pacijenta, sa potvrđenim virusom Covid -19, je preminulo.

Related posts

BRNABIĆ u oesti Nišu: prva godišnjica rada niškog Naučno-tehnološkog parka

Administrator

Dragana Sotirovski: Otvorili smo sezonu prolećne sadnje drveća

Administrator

Objavljena monografija “Vranjsko muzičko nasleđe” posvećana vranjskoj pesmi

Administrator