Suština reforme javne uprave je zadovoljstvo građana uslugom i radom gradskih i opštinskih uprava

  Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović boravi danas u poseti Nišu, gde je zajedno sa gradonačelnicom Draganom Sotirovski obišla zgradu Gradska uprave.

Ministarka Obradović je nakon obilaska Gradke uprave, u kojoj se nalaze prostorije budućeg potpuno redizajniranog, softverski opremljenog i modernizovanog Jedinstvenog upravnog mesta, izjavila da su Niš i Gradska uprava jedna od najboljih u Srbiji, kako po svojoj posvećenosti i obimu usluga koje pružaju građanima, tako i po broju aplikacija za različite projekte koji se finansiraju iz budžetskih sredstava Ministarstva.

          Ona je istakla da je za otvaranje JUM u Nišu izdvojeno 5 miliona dinara, uz obavezno kofinansiranje grada od 500 hiljada dinara, ali da je jasno da taj iznos nije dovoljan, jer nažalost planiranim fondom za otvaranje JUM za ovu godinu Ministarstvo raspolaže samo sa 40 miliona dinara, što je skromna cifra i poručila da za narednu godinu ovaj iznos mora biti viši, jer ova sredstva nisu dovoljna za modernizaciju i za tempo kojim Srbija želi da ide napred.

          „JUM je u Srbiji i osmišljen tako, da uštedi vreme, novac, da građani budu zadovoljni svojim gradskim i opštinskim upravama. Pored novca koji smo izdvojili Ministarstvo u saradnji sa jedinicama lokalne samouprave radi i na stalnoj edukaciji službenika, jer suština reforme javne uprave jeste da građani na jednom šalteru, uz ljubaznog službenika, završe svoj posao i budu zadovoljni. To se danas ne događa svuda u Srbiji i to treba da premenimo. Gradska i opštinska uprava je prvi kontakt države i građana i zato je posao i Ministarstva, ali i rukovodilaca na lokalu da promenimo način ponašanja zaposlenih u upravama prema građanima“, zaključila je Obradović.

          Ona je podržala rad gradonačelnice Niša, koja je donela gradu novu energiju i posvećenost poslu i pokazala da nije uvek sve do resursa, već i do ljudi koji vode lokalne samouprave.

          Nakon obilaska Gradske uprave Niš, ministarka Obradović je u pratnji državnog sekretara Stevana Gligorina, zajedno sa gradonačelnicom Niša Draganom Sotirovski posetila i romsko naselje Beograd mahala.

Related posts

Pomoć za ugroženo stanovništvo u poplavama

Administrator

JKP „Naissus“: Naredna tri dana prekidi u vodosnabdevanju na Vizantijskom bulevaru.

Administrator

Planirana isključenja za danas

Administrator