Susret sa visokom delegacijom Češke u Gradskoj kući

Gradski većnik Vladislav Marjanović razgovarao je sa Njegovom ekselencijom ambasadorom Republike Češke Tomašom Kuhtom i članovima visoke delegacije Senata te zemlje o unapređenju međusobne saradnje.

U delegaciji Senata bili su predsednik Stalne komisije za dijasporu Tomaš Černin, sekretarka te komisije Bronislava Vackova i senator Vladislav Vaclavec.

Kako je Niš jedno od središta naprednih i inovativnih tehnologija čemu teži i Češka, obostrani je interes dve strane da razvijaju saradnju na polju istraživanja, nauke, obrazovanja i kulture, rečeno je u razgovoru u Gradskoj kući.

Gosti su u razgovoru istakli da je Niš veoma važan regionalni centar sa povoljnim poslovnim okruženjem i uspešnom Kancelarijom za lokalni ekonomski razvoj o čemu su, kako su naveli, već imali prilike da čuju.

Povod boravka delegacije je održavanje manifestacije „Dani češkog piva u Nišu“. U razgovru je pokrenuta inicijativa o poseti delegacije Niša  nekom od čeških gradova u kome bi Niš bio predstavljen nekim od svojih autentičnih proizvoda.

Related posts

VUČIĆ U POSETI BANJALUCI

Administrator

Ministar Vulin: Insistiraću na pooštravanju kaznene politike prema svima koji izazovu požar

Administrator

Krizni štab – tržni centri i kafići do 14 sati za vikend

Administrator