Situacija nije dobra, povećava se broj zaraženih i pored vakcinacije.

U Nišu je do sada vakcinisano 65.000 stanovnika po čemu je grad i dalje na prvom mestu ne samo u regionu već i u zemlji, ali situacija je i dalje ozbiljna i nije vreme za opuštanje jer se povećava broj prvih pregleda, istakla je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski koja je sa saradnicima posetila Dom zdravlja u Nišu. Najavila je sastanak Stručno-opreativnog tima za vanredne situacije u gradu koji je zadužen za kovid kako bi se do  kraja nedelje održao još jedan štab za vanredne situacije, ali  i satanak Republiškog kriznog štaba. Prema rečima direktora Doma zdravlja profesora dr Milorada Jerkana povećava se i broj ptegleda u kovid ambulantama. Prvi put posle novembra je bilo 405 prvih pregleda.

“Vakcinisano je blizu 65 000 ljudi u gradu zbog čega je Dom zdarvlja dobio sve pohvale i od predsednika Srbije i od premijerke. I pored toga situacija nije dobra jer se povećava broj zaraženih  ne samo kod nas već i celoj zemlji.Kako raste broj vakcinisanih građana tako se sve više  opuštamo što nije dobro zbog čega i sada apelujem na sve naše sugrađane da bez  obzira na to da li su primili prvu ili drugu dozi vakcine ipak treba da  povedu računa kako da zaštite sebe  tako i svoje najbliže  sa kojima su stalno u kontaktu”, naglasila je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i dodala da je preznik u svakom slučaju doprineo većem broju pozitivnih građana. Na ulicama je mnogo više ljudi, građani su prijavljivali i “kovid žurke” u iznajmljenim stanovima.

“Bez obzira na zabranu i sada imamo ugostiteljske objekte sa živom muzikom , neretko imamo i veselja u toku prepodnevnih sati.Činjenica je da smo se prevremeno i previše opustili”, dodala je Sotirovski.

Naglasila je  da komunalna policija dobro obavlja posao, ali je dodala da u zavisnosti od situacije u gradu mogu da budu donete i rigoroznije mere kako bi se zaustavilo širenje virusa.

“Videćemo šta će epidemiolozi reći, da li će se neke sportske aktivnosti i dalje odvijati  bez publike, da li će se  skraćivati radno vreme prodavnica, kafića i restorana. Sve zavisi od odluke struje, a grad je u obavezi da se upravlja prema  odlukama i merama koje daje Republički štab”, dodala je Sotirovski.

Related posts

Najava radova

Administrator

Vakcinacija je pitanje nacionalne bezbednosti

Administrator

Niški gradski odbor Srpske napredne stranke ostao je bez poverenika

Administrator