Povodom Vidovdana u Gradskom parku u Vranju je organizovana svečanost za najbolje učenike

Povodom Vidovdana u Gradskom parku je organizovana svečanost za đake generacije osnovnih i srednjih škola sa teritorije grada Vranja. Svi đaci generacije dobili su po bicikl i knjige kao nagradu za postignut u speh tokom školovanja.

Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković čestitao je đacima generacije postignut uspeh, ali i svim ostalim đacima kraj školske godine, naglasivši da je prethodna godina bila posebna za sve, puna izazova i iskušenja.

– Ponosite se uspehom koji ste ostvarili, kao što se mi ponosimo vama. Kada gledam sve vas znam da ne treba da brinem za budućnost našeg grada i naše države, jer vi ste ta pamet na koju računamo. Mnogo je bilo truda, rada, volje, odricanja da bi se došlo do ovog momenta. Ipak, ovde bih odvojio reč odricanje, jer kroz odricanje jačate svoj karakter i stičete veće samopouzdanje. A biće odricanja i u daljem školovanju, ali uvek imajte na umu da postoje viši cilj i interes, a to je znanje – rekao je Milenković.

On je u svom obraćanju poručio roditeljima da uživaju u ovom trenutku, jer se trud njihove dece isplatio, „jer su verovali u sebe, verovali u nauku“. Milenković je istakao On je da će lokalno rukovodstvo i u narednom periodu, kao i do sada, podržavati mlade talente i zamolio ih da ne zaborave odakle potiču i gde su stekli osnovna znanja, te da se sa velikim dostignućima vrate tamo odakle su krenuli.

Related posts

Epidemija virusa korona na jugu Srbije ne posustaje

Administrator

NAGLI SKOK BROJA OBOLELIH U VRANJU

Administrator

VUJOVIĆ: GRAD VRANjE PRVI DOBIJA NOVU OPREMU ZA SAKUPLjANjE OTPADA

Administrator