POMOĆ REPUBLIKE I LOKALA: U Pirotu 10 miliona za prozore i fasade

Građani Pirota, dobiće subvenciju od 10 miliona dinara za zamenu dotrajalih prozora i fasada. Polovinu te sume obezbedio je grad, a drugu deo pristiže iz Ministarstva rudarstva i energetike, tačnije iz republičkog budžeta., pod okriljem programa poboljšanja energetske efikasnosti.

 Prema rečima Bojana Ivkovića, gradskog menadžera za  energetiku, pomenutim novcem subvencionisaće se 50 odsto svih radova na zameni spoljašnje stolarije, izradu novih fasada sa izolacijom, kupovinu kotlova na pelet i, instaliranje solarnih panela. Kompletnu sumu od 10 miliona, koja je ustvari polovina celokupne investicije, dobiće sto domaćinstava koja se jave na konkurs.

Drugim rečima svako domaćinstvo dobiće po 100.000 dinara na ime subvencije i isto toliko će  obezbediti vlasnik objekta.

 Kompletna procedura konkursa, izrada rang liste, izbor izvođača radova i sami radovi  biće okončani do početka grejne sezone, a  subvencije će biti islaćivane direktno izvođaču radova za kog se odluči vlasnik objekta.

Inače grad Pirot već nekoliko godina subvencioniše zamenu prozora i stolarije u stambenim zgradama , odnosno zajednicama. Do sada je na taj način urađeno više zgrada u centru grada u Dragoševoj i Ulici hajduk Veljka.

Related posts

U Pirotu obeležena 78. godišnjica od progona Jevreja

Administrator

Komemorativni skup povodom obeležavanja Dana sećanja na Piroćance stradale u ratovima 1991-1999. godine i 22. godine od NATO agresije

Administrator

U Pirotu danas vakcinisanje drugom dozom “Sinofarma” i “sputnjika”

Administrator