Počela izgradnja parka na Bulevaru Nemanjića i radovi u ulici Čarnojevića

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski sa saradnicima obišla je juče radove na izgradnji parka na Bulevaru Nemanjića u gradskoj opštini Medijana i radove na rekonstrukciji ulice Čarnojevića na Paliluli.

Sa nestrpljenjem smo čekali na početak radova na izgradnji parka na Bulevaru Nemanjića ispred tržnog centra. Paralelno radimo i park iza tržnog centra. Radićemo narednih godina na rekonstrukciji postojećih parkova i izgraditi park na kraju Mokranjčeve ulice, rekla je Dragana Sotirovski.

Verujem da imamo dobru viziju povećanja površina pod zelenilom u gradu, ocenila je ona.

Rekonstrukcija ulice Čarnojevića neće biti poslednja u gradskoj opštini Palilula gde se radi. Ubrzo počinje uređenje ulice Vojvode Putnika, Vrbaska ulica je u pripremi. Želimo da motivišemo stanare da uz pomoć grada urede međublokovsko zelenilo, rekla je gradonačelnica Niša tokom obilaska radova u toj ulici.

Gradski većnik Nenad Stanković rekao je, govoreći o izgradnji parka,  da je u toku prva faza izgradnje koja će biti završena do početka novembra ove godine, dok će druga faza biti realizovana naredne godine.

On je napomenuo da u parku neće biti komercijalnih sadržaja, već da je opredeljenje da bude što više zelenila, a manje staza.

Predsednik gradske opštine Palilula Bratislav Vučković, izražavajući zadovoljstvo obimom realizovanih radova uz podršku grada, rekao je  da je na području gradske opštine već završena ulica Zdravke Vučković i Svetolika Rankovića, da će se raditi ulica Vojvode Putnika, Igmanska, kao i da je uređeno 24 kilometara atarskih puteva

Related posts

Ukinuta vanredna situacija u Nišu proglašena zbog koronavirusa

Administrator

VUČIĆ U PUNOM “ČAIRU”: Predsednik dočekan gromoglasnim aplauzom, hiljade ljudi u niškoj hali

Administrator

Aleksandar Vučić: Projekat za opštu bolnicu u Nišu još nije gotov

Administrator