Po 50 hiljada dinara dobila 23 najbolja studenta

Nagrade za najbolje studente na niškom Univerzitetu u 2020. godini danas je dobilo 23 studenata, od kojih je devetoro diplomiranih sa prosečnom ocenom 10, a ovo priznanje svečano je uručila gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, dok su studentima pored diploma dodeljene i novčane nagrade od po 50 hiljada dinara.

„Velika mi je čast da budem u odabranom društvu sa onima koji svojim radom i znanjem pokazuju da imamo mlade, talentovane i pametne ljude“, istakla je gradonačelnica Sotirovski.

Mesto za pomoćnika gradonačelnice koji će biti zadužen za saradnju sa Univerzitetima i dalje upražnjeno, te se ona nada da je možda neko od nagrađenih studenata zainteresovan za ovu poziciju.

U ovom trenutku možemo da zaposlimo i najbolje saobraćajne inžinjere, najbolje građevince i elektro-inžinjere. Ako je neko rad da bude deo grada Niša, a da je završio fakultet, bez obzira na to da li iskustva ima ili nema, ima onih koji će vrlo brzo u penziju, pa neka iskoriste priliku da na 2-3 godine nauče zanat, dodala je Sotirovski.

Inače, grad Niš je za dodelu nagrada studentima sa najbolje ostvarenim uspehom u 2020. godini izdvojio jedan milion i 150 hiljada dinara.

Related posts

Radno vreme zdravstvenih ustanova u Vranju na Dan državnosti

Administrator

Društveni dijalog o osnovama zakona o rodnoj ravnopravnosti

Administrator

Najveće stradanja Nišlija u NATO bombardovanju

Administrator