Opšta bolnica Pirot postepeno se vraća u normalan režim rada

Govoreći o epidemiološkoj situaciji, Dr Goran Petrović, direktor Opšte bolnice u Pirotu  kaže da je stanje mnogo bolje i da se smanjuje aktivnost virusa. Broj svih pregleda u Prijemno trijažnoj ambulanti je znatno smanjen, i u proseku ne prelazi brojku od 20 pacijenata. Prijem u Bolnicu iznosi, tek, jedan do dva pacijenta na dan, a isti je i broj otpusta. Na današnji dan, 4. juna, u covid jedinici na četvrtom spratu nalazi se 13 bolesnika.

Prethodnih dana nije zabeležen ni jedan smrtni slučaj u Opštoj bolnici u Pirotu, kaže dr Petrović. Od 13 bolesnika na kiseoničnoj potpori je šest pacijenata, tri su na klasičnoj terapiji kiseonikom i 3 na povećanom protoku kiseonika – haj flou, a nema intubiranih. Ako se ovakva tendencija nastavi može se zatražiti od nadležnog ministarstva odgovor na pitanje kako dalje nastaviti sa radom, ali trenutno nema uslova za to.

Ono što je važno, rekao je Petrović, jeste da je osoblje u crvenoj zoni za dve trećine smanjeno. Zelena zona se postepeno puni i stiglo se do 140 pacijenata na dnevnom nivou, dok je u vreme nepovoljnije epidemijske situacije taj broj iznosio oko 40. To znači da se polako Opšta bolnica Pirot postepeno vraća u normalne tokove i treba očekivati da u narednom periodu svi pacijenti koji su bili u drugom planu budu pregledani i sanirani uz sve dijagnostičke procedure u cilju praćenja, dijagnostikovanja, preoperativne pripreme i konzilijarnih pregleda, kaže Petrović.

Od ukupnog broja zdravstvenih radnika u Opštoj bolnici Pirot vakcinisano je 51 posto.

Related posts

Pirotsko pozorište u Nišu igra predstavu “Kako smo spremali Gospođu ministarku”

Administrator

Počeli pripremni radovi prve faze na otvorenom bazenu

Administrator

SRBIJA uz VUČIĆA!

Administrator