Od kovida u Srbiji preminulo još 13 ljudi, po dvoje u Nišu i Vranju i 1 u Leskovcu

Ministarstvo zdravlja objavilo je da je od juče u Srbiji zabeleženo još 1.960 građana pozitivnih na virus korona, a 13 su preminula. Tri pacijenta, koja su izgubila bitku sa virusom, bila su u kovid bolnici u Kruševcu, 2 u Zdravstvenom centru Vranje, koliko je bilo i u Kliničkom centru Niš i jedan u leskovačkoj bolnici, saopštavaju iz KC Niš.

Najnoviji podaci iz uprave KC Niš pokazuju da je u njihovim kovid objektima hospitalizovano ukupno 150 pacijenta, kod 99 je potvrđena korona, od čega su 3 povezani na aparate za veštačku ventilaciju i nalaze se u jako teškom opštem stanju.

U kovid bolnici u Kruševcu, trenutno je hospitalizovan 81 pacijent. Kod 54 pacijenta je potvrđeno prisustvo virusa kovid-19. Od ukupnog broja hospitalizovanih, potvrđenih pacijenata, 4 su priključena na aparate za veštačku ventilaciju – dodaju iz niškog Kliničkog.

U kovid delu ZC Leskovac na lečenju je 56 pacijenata, a 38 njih je sa koronom, dok se od te bolesti u 2 kovid bolnice u Vranju leče 97 pacijenata od ukupno 108 njih koji su tamo smešteni u bolničke postelje, dodaju iz KC Niš.

Od juče do danas na koronu je testirano 10.458 ljudi, na lečenju je 3.818 pacijenata od kojih je na respirator priključeno njih 128, podaci su Ministarstva zdravlja.

Related posts

Raste broj prvih pregleda i hospitalizovanih pacijenata

Administrator

Do sada je u Nišu dato 50 280 doza vackina

Administrator

Počela izgradnja parka na Bulevaru Nemanjića i radovi u ulici Čarnojevića

Administrator