Od 14 preminulih od kovida, 3 u Nišu i jedan u Leskovcu

Prema današnjem izveštaju Ministarstva zdravlja, broj obolelih od kovida-19 u Srbiji uvećao se za još 2.088, a preminulih za 14. Od svih umrlih u poslednja 24 sata, prema podacima niškog Kliničkog centra, u kruševačkoj kovid bolnici bilo je njih 5, niškoj 3 i leskovačkoj 1 pacijent.

U bolničkim posteljama u kovid objektima Kliničkog Centra Niš ukupno je 147 pacijenata, od čega 100 sa potvrđenim virusom korona, a jedan je priključen na aparat za veštačku ventilaciju, saopštavaju iz te ustanove.

Zdravstveni centar u Vranju na raspolaganju ima 2 kovid bolnice u kojima su, navode iz KC Niš, ukupno hospitalizovana 111 pacijenta, od kojih 99 boluje od kovida.

Lekari u kovid delu leskovačkog Zdravstvenog centra, dodaju, trenutno brinu o ukupno 56 pacijenata, a 39 njih imalo je pozitivan nalaz na koronavirus.

U kovid bolnici u Kruševcu, trenutno su hospitalizovana 74 pacijenta. Kod 58 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa kovid-19. Od ukupnog broja hospitalizovanih, potvrđenih pacijenata, 9 je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju – navode iz KC Niš.

Na novi virus se, pokazuju podaci Ministarstva, u poslednja 24 sata testiralo 12.987 ljudi, u bolnicama je 3.810 građana, a na respitratoru 134.

Related posts

Čestitka predsednika Skupštine grada Niša Bobana Džunića za Dan državnosti

Administrator

U KC Niš 234 pacijenta

Administrator

Radno vreme zdravstvenih ustanova u Vranju na Dan državnosti

Administrator