Novi projekti i razvojne šanse Niša

Novi projekti i razvojne šanse Niša bila je tema sastanka gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski i ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislava Momirovića i njihovih saradnika tokom posete Nišu i obilaska stambenog gradilišta „Stevan Sinđelić“, kao i Aerodroma „Кonstantin Veliki“.

Gradonačelnica Niša i ministar obišli su radove na izgradnji 190 stanova u kompleksu „Stevan Sinđelić“ i najavili otvaranje novog gradilišta na lokaciji Ardia sa još 1.200 stanova za pripadnike snaga bezbednosti. Grad će posle radova na razminiranju terena izgraditi sve pristupne saobraćajnice i potrudiće se da kompleks dobije i drugu infrastrukturu kao što je pijaca ili vrtić, rekla je Dragana Sotirovski.

Napomenuvši da je izgradnju stanova za pripadnike snaga bezbednosti inicirao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ministar je naveo da se trenutno u Srbiji grdi 7.000 stanova za pripadnike bezbedonosnih snaga. Država će sa kineskim strateškim partnerom rešiti problem niške regionalne deponije za odlaganje komunalnog otpada iz Niša i još 11 opština u okruženju, a u razgovorima smo pokrenuli i pitanja završetka Bulevara Cara Кonstantina do Niške Banje, rekonstrukcije puta od Кnjaževačke ulice do Malčanske petlje, sanaciju klizišta na teritoriji Niške Banje, završetka železničke zaobilaznice oko Niša, navela je Dragana Sotirovski.

Ponosni smo i radujemo se što je prioritet države rekonstrukcija pruge Beograd – Niš i Niš – Dimitrovgrad, kao i izgradnja autoputa do Merdara, rekla je gradonačelnica i istakla da su sve to velike razvojne šanse Niša. Tokom posete aerodromu, zajedno sa direktorom „Aerodroma Srbije“ Mihajlom Zdravkovićem, oni su razgledali novu opremu kojom niška vazdušna luka raspolaže, radove na proširenju platforme, instaliranju svetlosne signalizacije koja će omogućiti sletanje sa sadašnjih 800 na 250 metara u uslovima smanjene vidljivosti. Država je izdvojila 1,4 milijarde dinara za rekonstrukciju i izgradnju aerodromske zgrade i izgradnju kontrolnog tornja, istakao je Momirović i kazao da će pandemija proći, a cilj Srbije je da dočeka najspremnije izlazak iz te krize. Najavljujući početak radova na rekonstrukciji aerodromske zgrade, Momirović je rekao da to neće zaustaviti saobraćaj i da država, ulaganjem u niški aerodrom, ne želi da centralizuje avio-saobraćaj u Srbiji.

Related posts

Vakcinacija je pitanje nacionalne bezbednosti

Administrator

Nišu priznanje iz oblasti odgovornosti i vladavine prava

Administrator

Bašte rade od ponedeljka uz poštovanje epidemioloških mera

Administrator