NIŠLIJE (19) POD DEJSTVOM ALKOHOLA UKRALI AUTOBUS: Mladići pravili haos po gradu, udarali u vozila na koja su naišli

Niška policija uhapsila je D.B. (19) i njegovog vršnjaka M. Ž. jer su osumnjičeni da su sinoć pod dejstvom alkohola ukrali autobus parkiran ispred jednog tržnog centra u Nišu nakon čega su napravili haos po Nišu.

Kako je saopštila niška policija, dvojica momaka se terete za tešku krađu i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila.

– Oni su sa parkinga ispred jednog tržnog centra obili dva autobusa, u jedan su ušli i startovali ga a zatim udarili u putničko vozilo “tojota” koje se nalazilo na parkingu. Zatim su krenuli ka Vizantijskom Bulevaru gde su udarili u vozilo “sitroen” koje se od siline udarca zabilo u “pežo”. Nastavili su dalje istom trasom da bi nakon stotinak metara desnom stranom autobusa udarili u betonski stub, pa su napustili vozilo i pobegli – navode sagovornici upoznati sa ovi slučajem.

– Građani su alarmirali policiju koja je vrlo brzo obojicu pronašla i uhapsila. Kod D.B. koji je i upravljao autobusom, pronađen je ključ za pokretanje vozila – dodaju sagovornici.

Policija je saopštila da je alkotestiranjem ustanovljeno da je mladić koji je upravljao autobusom imao 1,63 promila alkohola u organizmu dok je njegov drug imao 0,38 promila.

– U ovom događaju nije bilo povređenih lica – navela je policija u svom saopštenju.

Za sada nema informacija šta je momke navelo na nesvakidašnju krađu, naročito što nisu poznati kao učinioci krivičnih dela. Obojica će nakon isteka zadržavanja biti privedeni sa krivičnom prijavom nadležnom tužiocu.

Autobus istog prevoznika, ukraden je i 2017. godine, a za volanom se tada našao dvanaestogodišnji dečak koji je prešao šest kilometara pre nego što je zaustavljen.

Related posts

Venčanja u Oficirskom domu od 16. jula

Administrator

Nastavak izgradnje „Novog Niša“, grad dobio bankarske garanacije

Administrator

VUČIĆ: “Srbija raste i gradi se”

Administrator