Nastavak izgradnje „Novog Niša“, grad dobio bankarske garanacije

Posle 12 godina biće nastavljeni radovi na izgradnji „Novog Niša“, jer smo upornošću i radom gradske administracije uspeli da dobijemo tri bankarske garancije  od nepunih milion evra, rekla je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski na konferenciji za novinare.

Zvanično smo preuzeli od američkog investitora „Klin ert kapital“ (Clean earth capital) zgrade sa stanovima u bruto površini od 21.000 kvadratnih metara koje ćemo narednih nedelja predati Ministarstvu odbrane Republike Srbije, navela je gradonačelnica Niša.

Kako je u javnosti prethodnih dana bilo polemike da li grad poseduje dozvolu za izgradnju kružnog toka na Bulevaru Nemanjića, Dragana Sotirovski je rekla da grad poseduje dozvolu, da će nastaviti sa uređenjem okruženja, ne zbog samog investitora šopinga koji se završava, već prvenstveno zbog uređenosti i funkcionalnosti tog dela Niša.

Ona je nabrojala da u ovom trenutku postoji još nekoliko važnih gradilišta u Nišu: završava se kineska fabrika „Singju“ koja će zaposliti 1.000 radnika, u toku je izgradnja dva vrtića i priprema lokacija za izgradnju još tri, izvode se radovi na izgradnji hrama Svetog Vasilija Ostroškog, uređuje se Trg kralja Milana.

Pred nama su dva važna projekta, istakla je gradonačelnica Niša, uređenje regionalne deponije zahvaljujući pomoći države i projekat energetske efikasnosti za koji je Ministarstvo za zaštitu životne sredine izdvojilo 57 miliona dinara, a grad 52 miliona dinara, kojim su obuhvaćene tri obrazovne ustanove u Nišu – jedan vrtić i dve škole.

Javnosti je predstavljen i novi načelnik Komunalne milicije, diplomirani pravnik Goran Đorđević, a konstituisane su Komisija za poljoprivredu i Komisija za sport.

Gradonačelnica Niša je nabrojala sportske klubove iz Niša koji su dobili pomoć Ministarstva za omladinu i sport i napomenula da pobrojani sportski kolektivi nisu bili bez para od početka ove godine kao što se povremeno moglo čuti.

Zbog nezakonito potpisanog ugovora direktorke Turističke organizacije Niš Danke Milojković sa predsednikom Upravnog odbora TON-a o njenom zapošljavanju na neodređeno vreme, čime po isteku mandata ona postaje radnik te organizacije, a bez znanja nadležnih, gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski joj je naložila povlačenje sa te dužnosti što je ona i učinila, saopšteno je na konferenciji za novinare u Gradskoj kući.

Related posts

JKP „Naissus“: Naredna tri dana prekidi u vodosnabdevanju na Vizantijskom bulevaru.

Administrator

Niš: Niža cena grejanja na januarskim računima

Administrator

Još 54 pozitivnih na kovid u Nišu, 50 u Vranju, jedan u Leskovcu

Administrator