MIHAJLOVIC: Iz Niša kreće realizacija najvećeg projekta za podizanje energetske efikasnosti

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka rudarstva i energetike, prof. dr Zorana Mihajlović, održala je u Nišu sastanak sa načelnicima upravnih okruga u Srbiji na temu primene novih zakona iz delokruga rudarstva i energetike, pre svega Zakona o energetskoj efikasnosti i Zakona o korišćenju obnovljivih izvora energije i realizaciji projekata u ovoj oblasti.

Mihajlović je tim povodom istakla da se iz Niša kreće u realizaciju najvećeg projekta za podizanje energetske efikasnosti i mnogo veće korišćenje obnovljivih izvora.

“Niš je čvorište u infrastrukturi, bez toga nema razvoja i odnosi se i na putnu, železničku, avio, ali jednako i na energetsku infrastrukturu. Važno je da građani i građanke osete benefite zelene Srbije i razvijene Srbije, koja će manje trošiti električnu i toplotnu energiju i biti konkurentna. Zato smo doneli ova dva zakona koja se tiču svakog građanina. Danas smo razgovarali kao što smo i ranije u prethodnom resoru imali običaj da o svakoj odluci prvo razgovaramo sa načelnicima, a oni dalje sa lokalnim samoupravama, jer verujem da samo ako smo zajedno možemo da imamo rezultat”, rekla je Mihajlović.

Mihajlović je dodala da će Ministarstvo ispratiti ovaj projekat za koji je prijavljivanje lokalnih samouprava završeno.

Related posts

Niš obezbedio 800 paketa pomoći za ugrožene u Beloj Palanci

Administrator

Vakcinacija je pitanje nacionalne bezbednosti

Administrator

Akcija uklanjanja havarisanih vozila

Administrator