VLADA USVOJILA NOVE MERE

Vlada Republike Srbije na predlog Kriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti kovida-19 usvojila je nove mere za suzbijanje epidemije koje se odnose na predstojeći vikend.

Od ponedeljka učenici viših razreda osnovnih škola prelaze na onlajn nastavu dok se za učenike srednjih škola ovaj vid nastave produžava i na narednu sedmicu. Vakcinacija će se odvijati bez prekida.

U saopštenju Vlade Srbije se navodi da je doneta odluka da od petka od 21 čas do ponedeljka u 6 sati ujutru budu zatvoreni svi ugostiteljski objekti (kafići i restorani), prodavnice (osim prodavnica prehrambene delatnosti), kozmetički i frizerski saloni, saloni lepote, kladionice, kockarnice, dečije igraonice, teretane i sportski objekti.

Tokom vikenda biće dozvoljen rad apoteka, ordinacija, laboratorija, stomatoloških i veterinarskih ordinacija, trgovinskih objekata u kojima se vrši prodaja prehrambenih proizvoda, kioska, trafika i benzinskih pumpi u obavljanju delatnosti prodaje goriva.

Rad će biti dozvoljen i objektima i radnjama u kojima se pružaju usluge koje ne zahtevaju dugotrajno prisustvo korisnika i u kojima je kontakt ograničenog trajanja poput obućara, staklorezaca i krojačkih radnji.

Dozvoljen je i rad restorana i barova u okviru hotelskih i drugih kategorizovanih smeštaja, ali isključivo za goste koji imaju prijavljen boravak u tom smeštaju.

Tokom vikenda će smeti da rade i sportski objekti za pripremu i održavanje registrovanih takmičenja u okviru nacionalnih sportskih saveza. 

Iz Vlade Srbije napominju da šalter prodaje hrane u restoranima  i šalter prodaja kafe i pića u lokalima na šetalištima nisu dozvoljeni.

Related posts

KORONA: Pčinjski okrug

Administrator

U Pčinjskom okrugu još 183 novozaraženih

Administrator

Još 54 pozitivnih na kovid u Nišu, 50 u Vranju, jedan u Leskovcu

Administrator