Isplata subvencija za poljoprivredu od 10.marta

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede saopštilo je da će svim poljoprivrednicima, koji su prethodne godine dobili osnovne podsticaje po hektaru, u 2021. godini biti automatski isplaćen novac na račun, bez podnošenja zahteva i to već od 10. marta 2021. Samo za ovu meru podrške, Ministarstvo je obezbedilo gotovo 7,5 milijardi dinara.

Imajući u vidu da je cena nafte  snižena, privremena mera pomoći države po hektaru, koja se sprovodila dve godine, stavlja se van snage. Nadležne institucije će pratiti kretanja cene nafte na tržištu i u slučaju naglog rasta, ponovo reagovati.

Novi korisnici subvencija, koji u 2020. godini nisu ostvarili pravo na osnovne podsticaje, a upisani su u Registar poljoprivrednih gazdinstava (RPG) pre 30.09.2020, dovoljno je da za dobijanje pomenute subvencije pošalju sledeće podatke: ime i prezime, broj poljoprivrednog gazdinstva (BPG) i JMBG na mejl podsticaji.pohektaru@minpolj.gov.rs  Rok za slanje je period od 1. marta do 30. aprila.

Related posts

GRDANA BJELETIĆ KORISTI N1 ZA MANIPULACIJE U ŽELJI DA BUDE PRIKAZANA KAO ŽRTVA. GRDANA IZNOSI NEISTINE I LAŽI O NAŠIM JUŽNIM VESTIMA

Administrator

Vučić: Nove investicije u Valjevu, nova era za taj grad, Gojković: Ovo je veliki dan za Valjevo

Administrator

Danas slavimo najveći hrišćanski praznik!

Administrator