Gradonačelnica Niša na terenu: ukloniti veliku deponiju kod Gornjeg Međurova

Potrebna nam je dobra procena i dobar plan za uklanjanje velike divlje deponije kod Gornjeg Međurova, rekla je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski koja je obišla mesto na kome, prema prvim procenama, leži više od 100.000 kubnih metara otpada.

Nije realno da se ovako velika deponija, stvarana duže od 20 godina, ukloni za kratko vreme. Za početak postavićemo table sa upozorenjem da se otpad ovde ne deponuje i na ovom mestu dežuraće komunalni inspektor kako bi sprečili dalje širenje deponije, navela je Dragana Sotirovski.

Pitanje je šta dalje, obezbedićemo novac, saniraćemo ovo mesto, ali da li će komunalna inspekcija imati snage da kontroliše nesavesne 365 dana, napomenula je gradonačelnica Niša i pozvala građane i pravne subjekte da ne rade na svoju sopstvenu štetu i zagađuju životnu sredinu.

Ona je najavila da će sledeće sedmice biti organizovana akcija uklanjanja otpada na levoj obali Nišave, u širem centru grada, koja je do sada više puta sanirana.

Predsednik gradske opštine Palilula Bratislav Vučković, na čijoj teritoriji je velika deponija, najvio je da će kontrola pravnih lica značiti i njihovu obavezu da pokažu potvrdu gde su odložili svoj otpad.

Direktor JКP „Mediana“ Dragoslav Pavlović naveo je da svi građani mogu besplatno da odlažu sve vrste otpada osim opasnog na Gradsku deponiju, dok pravna lica uračunavaju odvoz u svoju cenu radova, pa se njihov ulaz na Gradsku deponuje naplaćuje.

Iz gradskog budžeta izdvaja se pet miliona dinara za sanaciju divljih deponija i JКP „Mediana“ očisti između 4.500 i 5.000 kubika raznog komunalnog otpada sa takvih smetlišta.

Related posts

Još 105 Vranjanaca pozitivno na kovid, u Nišu 72 novoobolela, u Leskovcu 5

Administrator

NIŠLIJE (19) POD DEJSTVOM ALKOHOLA UKRALI AUTOBUS: Mladići pravili haos po gradu, udarali u vozila na koja su naišli

Administrator

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar sutra u Nišu

Administrator