Gradonačelnica Niša čestitala 23. april – Dan Vojske Srbije

Svim pripadnicima vojske u ime Grada Niša i svoje lično ime čestitam 23. april – Dan Vojske Srbije. Na današnji dan 1815. godine podignut je Drugi srpski ustanak koji označava početak obnove srpske državnosti i stvaranja moderne srpske vojske.


Reč modernizacija danas predstavlja temelj politike rukovodstva Srbije i Aleksandra Vučića koji komanduje Vojskom Srbije i koji ističe da naoružavanje vojske modernim borbenim sredstvima ima za cilj samo očuvanje mira svih građana Srbije.


Samo snažna Vojska Srbije, koja neguje slobodarske tradicije i koja u istoriji nikoga nije napadala već je samo branila svoje i na svom, može biti faktor mira.
Znanje, visok nivo osposobljenosti i uvežbanosti, dostojanstvo, odlučnost da se po svaku cenu brani i odbrani otadžbina, vrednosti su koje građani i država poštuju i cene što je iskazano visokim nivoom poverenja građana, ali i kroz stalan rad najviših državnih organa na povećanju standarda pripadnika Vojske Srbije. O tome svedoči i vest da je najnovijim rebalansom budžeta izdvajanje za Vojsku Srbije znatno povećano.


Čestitam vam Dan Vojske, svim pripadnicima vojske želim mnogo zdravlja, lično i njihovim porodicama svako dobro.

Gradonačelnica Niša,
Dragana Sotirovski

Related posts

Krizni štab – tržni centri i kafići do 14 sati za vikend

Administrator

Po 50 hiljada dinara dobila 23 najbolja studenta

Administrator

Vučić u Gadžinom Hanu: Razvoj privrede i otvaranje radnih mesta prioriteti

Administrator