GLAVNA I ODGOVORNA UREDNICA SAJTA JUŽNE VESTI PROVALJENA

Grdana Bjeletić laže i manipuliše informacijama

Glavna i odgovorna urednica sajta Južne vesti Grdana Bjeletić provaljena je u svojim lažima i manipulacijama.
Kako naš dobro obavešteni izvor otkriva praksa Bjeletićeve je da laže i obmanjuje javnost netačnim informacijama, spinovima kao i da manipuliše informacijama od javnog značaja.
– Grdana Bjeletić i ekipa oko nje su odlično plaćeni da spinovima probaju da obore rejting Srpskoj naprednoj stranci, kao i da iz Niša sklone Draganu Sotirovski sa mesta gradonačelnice. Bjeletićeva u dogovoru sa njenim šefom dobila obećanja da ako sruše SNS sa vlasti u Nišu, da će dobiti stan u vrednosti od pola miliona evra kao i pozamašnu svotu novca. Sa druge strane. Sotirovska je pravilno postupila kada je navela da odgovore neće dobijati mediji koji komentarišu odgovore i Južne vesti kao i sve ostale slične njima treba u potpunosti ignorisati! – objašnjava naš sagovornik, dodajući da upravo oni konstantno iznose svoje lične stavove kroz tekstove i komentare,

– Oni na ovaj način žele javnosti da pokažu kako SNS loše radi svoj posao. Takođe više desetine puta su pokušali da kriminalizuju čelnike SNS. Ignorisanjem ljudi poput Bjeletićeve upravo će se postići efekat nemoći i javnost će tad još više uvideti tu veliku dozu manipulacija koje ona sprovodi sa svojim timom na čijem je čelu kao urednica –  kaže naš izvor. 

Jedan od dokaza da Južne vesti manipulišu jeste činjenica da su objavili laž da je gradonačelnica Sotirovski na jednoj televiziji navodno izjavila “da je ugovor sa firmom koja izvodi radove na glavnom trgu raskinut” iako izjava Sotirovske glasi – da će ugovor biti raskinut ako se ne ubrzaju radovi. Takođe, Južne vesti su objavile da je gradonačelnica poručila da “postoji dogovor da svi funkcioneri na lokalu ignorišu Južne vesti”, iako se iz priloženog vidi da je gradonačelnica jasno izjavila da ” Svi mediji koji manipulišu našim odgovorima neće ih dobijati ubuduće”.

Sotirovski je navela da medije koji pogrešno izvlače iz konteksta informacije treba ignorisati.

– Ovo nije uobičajena praksa, ali je uobičajena za one medije koji naše odgovore zloupotrebljavaju, odnosno izvlače iz konteksta. Prenose pogrešno ono što je najvažnije, izvlačeći upravo iz konteksta. Svi mediji koji manipulišu našim odgovorima neće ih dobijati ubuduće – navela je Sotirovski, posebno ističući da ovo pre svega važi za portale i za pisane medije.

– To smo odlučili i tako će ubuduće biti. Nadam se da ste me razumeli. Dakle, ako naše odgovore koje dobijate izvrćete i ono što smo mi vama poslali se ne slaže sa onim što vi objavljujete, izvlačite iz konteksta, to nije novinarstvo. To treba da vas nauče, da to nije novinarstvo – objasnila je gradonačelnica Sotirovski.

Ovo su nam potvrdili iz Kabineta gradonačelnice NIša.

Gradonačelnica je spremna da uživo odgovara na sva pitanja, da uživo daje intervjue i odgovara na pitanja svim novinarima na konferencijama za medije. Press služba će, kao i dosad bez razlike, slati pozive za događaje i servisne informacije. Međutim, manipulaciju građanstva sa netačnim i često izmišljenim informacijama neće podržavati – saopšteno je iz Kabineta gradonačelnice Sotirovski. 

Grdana Bjeletić

Related posts

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić proslavlja danas rođendan

Administrator

Isplata subvencija za poljoprivredu od 10.marta

Administrator

Danas slavimo najveći hrišćanski praznik!

Administrator