Epidemija virusa korona na jugu Srbije ne posustaje

Jedna osoba je preminula u Zdravstvenom centru u Vranju od posledica infekcije korona virusom, saopštio je Klinički centar u Nišu.

U tri najveća grada na jugu Srbije od korone preminulo je devet pacijenata, šestoro u Nišu i dvoje u Leskovcu, takođe je saopšteno u KBC Niš.

Epidemija virusa korona na jugu Srbije ne posustaje, i dalje je visok procenat novozaraženih u odnosu na broj testiranih uzoraka, koji nadmašuje isti procenat na nivou Srbije za više od 10 odsto, pokazuju poslednji podaci Gradskog štaba za vanredne situacije u Vranju.

Od 456 testiranih uzoraka sa područja juga Srbije, 172 su pozitivna, što predstavlja 37,7 odsto novozaraženih virusom korona, nešto više u odnosu na prethodni izveštaj.

Vranje je sa 102 novozaražena koronom nedostižno među gradovima u Pčinjskom okrugu, slede Preševo sa 16, Bujanovac sa 15, Surdulica sa 13, Vladičin Han sa 12 Trgovište sa osam i Bosilegrad sa šest novoinficiranih osoba.

Broj pregleda u kovid ambulanti u Vranju smanjen je na 292, 140 je prvih, upala pluća dijagnostifikovana je kod 19 pacijenata, a od 167 antigenskih testova, 92 su pozitivna.

U vranjskim kovid bolnicama na lečenju je 145 pacijenata, kod 132 je potvrđena infekcija korona virusom, na kiseoniku su 74 pacijenta, a slobodno je 15 postelja.

Related posts

U KC Niš 234 pacijenta

Administrator

Sutra sednica Gradskog veća

Administrator

VUJOVIĆ: GRAD VRANjE PRVI DOBIJA NOVU OPREMU ZA SAKUPLjANjE OTPADA

Administrator