BRNABIĆ u oesti Nišu: prva godišnjica rada niškog Naučno-tehnološkog parka

Naučno-tehnološki parkovi (NTP) mozak su koji će drugačije pozicionirati celu Srbiju i sve nas odvesti u mnogo bolju budućnost, izjavila je predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić povodom prve godišnjice rada niškog Naučno-tehnološkog parka koji već, kako je rekla, pokazuje potrebu za dodatnim kapacitetima.

“Naučno tehnološke parkove vidim kao mozak koji treba da nas odvede u mnogo bolju budućnost, da nas pozicionira kao zemlju kakva Srbija i jeste – ne zemlju jeftine radne snage već talentovanih visokoobrazovnih stručnih ljudi, sposobnih da prave nove stvari, rešavaju probleme na intovativne načine, da pamet prodaju u inostranstvu za veliki novac”, rekla je Brnabić.

Premijerka je rekla da će sve to doneti brži, dinamičniji rad i razvoj, veće plate, penzije više novca u budžetu i da zato Naučno tehnološke parkove vidim kao mozak koji treba da nas odvede u mnogo bolju budućnost, da nas pozicionira kao zemlju kakva Srbija i jeste zaista, kao kičmeni stub razvoja Srbije.

Sada kada su se stekli epidemiološki uslovi postoji ideja da se napravi Dan otvorenih vrata u Naučno tehnološkom parku, da Nišlije mogu da dođu kao i građani iz čitavog okruga i ovog dela Srbije i vide kakve se kompanije tu nalaze, šta rade.

“Sve je to do te mere impresivno i nešto na šta nismo navikli da je i to Srbija. Mislim da će nam se svima vratiti samopouzdanje i nastaviti još bolje da radimo i nižemo nove uspehe”, rekla je Brnabić u niškom Naučno tehnološkom parku, te obećala svaku vrstu pomoći.

Related posts

Od korone preminuo jedan od najuglednijih ortopeda u Srbiji

Administrator

Novi projekti i razvojne šanse Niša

Administrator

RADNO VREME КOVID AMBULANTI OD 7-21h

Administrator