BRNABIĆ: HOTELSKI KOMPLEKS U VRANjSKOJ BANjI PREKRETNICA ZA SRPSKI TURIZAM

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić obišla je Vranje i Vranjsku banju, u kojoj se gradi jedan od najmodernijih hotelskih kompleksa u Srbiji i poručila da će taj hotel vratiti popularnost jednoj od “kraljevskih” banja naše zemlje.

“Ovaj projekat je od strateškog, kapitalnog značaja ne samo za Vranjsku Banju već za ceo srpski turizam. Ovo je kompleks kakav ćemo po prvi put imati u Srbiji, on će nas staviti na evropsku mapu turističkih destinacija. On će biti prekretnica za srpski turizam”, rekla je Brnabić.

Brnabić je obišla radove na izgradnji hotela u okviru hotelskog kompleksa koji grade “Meriot” i “Milenijum”, a tom prilikom poručila je da je taj kompleks projekat koji će čitav okrug promeniti i staviti Srbiju na mapu turističkih destinacija.

Hotelski kompleks u Vranjskoj Banji u vrednosti od 90 miliona evra, a koji će zapošljavati 350 ljudi, biće izgrađen u četiri faze, od kojih prvu podrazumeva hotel veličine 40.000 kvadrata sa 190 soba i ostalim sadržajem, među kojima i kongresna sala koja će biti najveća u našoj zemlji.

“Ovaj hotel, koji će biti završen 2023. godine vratiće Vranjsku Banju na mesto koje joj pripada, podsetićemo ceo svet na Vranjsku Banju”, rekla je Brnabić dodajući da je ta banja važna i istorijski i kulturno.

U tom smislu, podsetila je da je u toj banji bila i kraljica Draga, ali i da je kralj Petar i Karađorđević odatle krenuo u Prvi svetski rat.

Navodeći da je za nju taj kraj jedan od najlepših u našoj zemlji, Brnabić je rekla da joj “srce plače” kada vidi koliko je tu resursa, mineralnih, toplih voda, koje su odlazile i odlaze svakog dana već decenijama.

Ukazala je na to da Srbija nije koristila sve lepote i resurse Vranjske Banje od kralja Petra.

“Ali, promenilo se i to vreme i danas kada vidim koliko se gradi i kada znam da ćemo otvoriti 2023. godine ovakav hotel naši preci će reći svaka čast – to je Srbija kakva treba da bude, Srbija vaskrsava”, rekla je Brnabić.

“Otvoriće nam nova vrata i biće prekretnica za Srbiju kao turističku destinaciju. Dolaziće turisti velike platežne moći i zainteresovaće se i za druge banje. Dolaziće novi brendovi i videti koliko nam je zemlja lepa, pa rešiti da ulažu. Vapimo za investicijama u naš turizam”, rekla je Brnabić.

Brnabić koja je obišla i Trgovište, rekla je da bi i za to mesto moglo dosta toga da se uradi u smislu turizma, posebno jer je na osam kilometara od granice sa Severnom Makedonijom.

Ističe i da je ova investicija ogromna šansa i za Vranje u kojem će biti potrebno raditi na dodatnim kapacitetima, ali i dodatnim sadržajima.

Brnabić je rekla da će država podržati taj projekat na svaki način i u tom smislu navodi da se gradi i petlja kako bi se lakše dolazilo sa auto-puta, odnosno Koridora 10.

“Država će podržati i sve ostalo što možemo da uradimo sa lokalnom samoupravom, kao što je sređivanje šetališta, zelenila, kanalizacije, grejanja, što se već i radi. Radimo sve paralelno da 2023. godine bude sve spremno”, rekla je Brnabić.

Related posts

VUJOVIĆ: GRAD VRANjE PRVI DOBIJA NOVU OPREMU ZA SAKUPLjANjE OTPADA

Administrator

Obilazak dela jedinica Vojske Srbije u garnizonu Vranje

Administrator

Letnji festival klavirske muzike u Vranju

Administrator