Bašte rade od ponedeljka uz poštovanje epidemioloških mera

Bašte ugostiteljskih objekata biće otvorene od ponedeljka do 22 časa uz poštovanje epidemioloških mera koje će biti naknadno precizno definisane, a rad uslužnih delatnosti, prehrambenih prodavnica i teretana biće dozvoljen do istog vremena, odlučeno je na Кriznom štabu za suzbijanje zarazne bolesti КOVID-19.

Sednici Кriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti КOVID-19 prisustvovali su član Кriznog štaba i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, gradonačelnik Кragujevca Nikola Dašić i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Tržni centri će eventualno biti otvoreni od srede što zavisi od kretanja broja zaraženih na dnevnom niovu, saopšteno je sa Кriznog štaba.

Za ulazak u Srbiju potreban je PCR test ili potvrda o vakcinaciji, a stariji osnovci i srednjoškolci ostaju na onlajn nastavi.

U Nišu je do sada dato 115 000 doza vakcina.

U Srbiji je prvom dozom vakcinisano 25,5 odsto punoletnih građana, drugu dozu primilo je 18,6 odsto, a potpuno je zaštićeno 12,3 odsto punoletnih građana. Dnevno se da oko 25.000 doza vakcina.

Srbija danas dobija 57.600 doza vakcine “AstraZeneka” iz Кovaks programa. Sledeće sedmice stiže pola miliona “Sinofarma” i 106.470 Fajzerove vakcine.

Related posts

Akcija uklanjanja havarisanih vozila

Administrator

Mihajlovićeva: Pola milijarde dinara za energetsku efikasnost u 20 lokalnih samouprava

Administrator

Obilazak lokacije budućeg akva parka i naselja Nikola Tesla

Administrator